Политика на поверителност

 

БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД уважава индивидуалността и правото на личен живот на всеки свой потребител и зачита неговото право на конфиденциалност и неразкриване на лични данни. Поради това БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД се ангажира със защитата на всички лични данни, които са му предоставени от потребителите. Личните данни се предоставят доброволно и се обработват и опазват в съответствие с предвидените в законодателството правила. С настоящото, "БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД, в качеството си на администратор на лични данни, представя по-долу принципите, които формират неговата политика на поверителност.
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД е регистриран администратор на лични данни, вписан в регистъра на Комисия за защита на личните данни с ЕИК: 203629228. Контрол върху дейността, свързана със събиране, обработване и предоставяне на лични данни, упражнява следният държавен орган:
Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)
Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15
Ел. поща: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
Уебсайт: www.cpdp.bg
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД събира определена информация от публичното Интернет пространство чрез електронен магазин Кокетна, намиращ се на www.koketna.com ("Кокетна") или чрез свързани с „Кокетна“ интернет сайтове. Възможно е информация да бъде събрана директно от потребители, които се свържат с БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД. Този документ ("Политика на поверителност") описва политиките и процедурите, регламентиращи събирането и обработването на информация, която идентифицира индивидуален потребител и може да бъде използвана за контакт с него ("Лични данни", "Лична информация").
Настоящата политика на поверителност е валидна само за електронен магазин www.koketna.com и не следва да се прилага за никоя друга страница или услуга, още повече на други администратори на лични данни.
Лична информация
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД събира лична информация, за да отговори на исканията на потребителите, които могат да включват: създаване на личен профил, изпълнение на поръчка, предоставяне на клиентско обслужване, предоставяне на достъп до определени функционалности на електронния магазин, регистрация за информационния бюлетин или организирани от дружеството събития или игри, участие в онлайн проучвания, дискусионни групи или форуми, за маркетингови дейности.
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД събира следната лична информация от използващите електронния магазин потребители: име, пощенски адрес, електронна поща, телефонен номер, лични интереси. Възможно е да бъде изискана и допълнителна информация, като например информация за банкова сметка, но само при изрично позволение от страна на потребителя или в случай, че тази информация е необходима за изпълнението на услугата, която потребителят е заявил. Потребителят остава единствен притежател на личната информация.
Използвайки електронния магазин, потребителят изрично се съгласява личните му данни да бъдат събирани и обработвани от дружеството, като същевременно с това гарантира тяхната точност и достоверност. Потребителят също така декларира, че е бил информиран за типа лични данни, които се събират и обработват, за целите, за които ще бъдат използвани те, както и за неговите права за достъп, корекция, изменение или изтриване на лични данни.
Употреба на Вашите лични данни
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД използва личните данни на потребителите, за да им предостави възможност да регистрират личен профил на Кокетна, да се обработват подадените заявки и запитвания, да се потвърждават поръчките, да се предлагат допълнителни артикули, услуги и събития -  това понякога може да включва информация и от други компании за подходящи продукти и услуги, да се предоставят опции за разплащане, да се предостави клиентско обслужване, за промоционални и маркетингови дейности и като цяло, за да може БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД и допуснатите от него Продавачи (вижте Общите условия) да изпълнят поетите пред по договора задължения и ангажименти и да предоставят стоката и услугата, която потребителят очаква.
Потребителят има право да откаже личните му данни да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели. Ако потребителят не желае данните да бъдат използвани за търговски, рекламни или маркетингови цели, може да се свърже с БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД на контактите, публикувани на www.koketna.com.
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД би могло да използва предоставената информация, за да създаде обобщена статистика, която е анонимна, както и за да извърши базиран на нея статистически анализ. Също така, необходима част от информацията бива използвана за прилагане на Общите условия за ползване на електронния магазин и договорите за покупко-продажба от разстояние и с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.
Употреба на „бисквитки“ (cookies)  и други сходни технологии
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД използва “бисквитки”, за да събира определена информация от всички потребители, включително и от нерегистрирани посетители на електронния магазин, които не използват услугите, предоставяни от koketna.com. Бисквитките представляват поредица от данни, които системата на БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД изпраща към компютъра на потребителя и впоследствие използва, за да идентифицира неговия компютър, когато потребителят се върне отново на електронния магазин.
Бисквитките предоставят информация за употребата на електронния магазин и потребителски данни, които биха могли да се използват, за да се персонализира потребителският опит, както и да се проследят модели на потребителски трафик. Например: когато потребител се връща на koketna.com, бисквитките го идентифицират и подканват Кокетна да попълни неговото потребителско име (без паролата), за да улесни достъпа до профила на този потребител. Бисквитките също така позволяват на Кокетна да напомня за предходни дейности на потребителя и да му предлага подобни артикули и събития. Също така БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД използва информация, събирана чрез бисквитки, за да разработва статистически анализи за използването на електронния магазин, като например времето, което потребителите прекарват в електронния магазин и страниците, които посещават най-често. Тези обобщени статистически данни не включват лична информация.
Съгласявайки се да използва www.koketna.com, потребителят изразява своето изрично съгласие за използването на "бисквитки". Ако предпочита да не получава "бисквитки", докато разглежда www.koketna.com или чрез HTML форматирани имейли, потребителят има възможност да ги откаже, като настрои интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка и да откаже бисквитки, когато интернет браузъра сигнализира за наличието им. Също така, потребителят може да откаже всички бисквитки като ги изключи чрез настройките на своя интернет браузър.
Защита на лични данни
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД гарантира сигурността на данните, които му изпращат потребителите, с индустриално стандартизирани физически, електронни и управленски процедури. Когато е целесъобразно, Кокетна използва SSL-кодиране, за да подобри сигурността на предаване на сензитивни данни.
Вътрешно данните се съхраняват на контролирани сървъри с ограничен достъп.  Информацията може да се съхранява и обработва на определени локации в строго съответствие с приложимото българско и общностно законодателство за конфиденциалност и защита на лични данни. Запитвания и оплаквания, свързани с настоящата Политика на поверителност, може да се изпращат на имейл адресите за контакт, публикувани на www.koketna.com.
Предоставяне на лични данни на подизпълнители и трети страни
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД предоставя личните данни, с които разполага, на трети лица (регистрирани в България или в друга държава-членка) само с оглед целите за сключване и изпълнение на договори за покупко-продажба от разстояние, в това число и за доставка на стоките до посочен от потребителя адрес. Данните са предоставени първоначално от потребител, който ги въвежда по време на поръчка, и впоследствие се предоставят на трети лица в това число и лицензиран пощенски оператор (куриерска компания) посредством строго определени процедури за конфиденциалност. На други трети лица, несвързани с търговската дейност на БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД лични данни не се предоставят, освен ако в нормативен акт не е предвидено обратното или ако потребителят не даде изрично съгласие. Изключение правят случаите, при които определена информация се предоставя на адвокати,  митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за борба с потенциални нарушения, други нарушения на договора или незаконно поведение. Законът за защита на личните данни задължава всеки администратор на лични данни, в това число и БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД, да разкрие информация, изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД не събира и не обработва данни, които разкриват расов или етнически произход, политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели, както и данни, които се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.
Както e отбелязано по-горе, БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД съставя статистики за употребата на електронния магазин, ползвайки данни, събирани чрез бисквитки. Тези статистически данни не съдържат лична информация и могат да бъдат публикувани и предоставяни на трети страни.
Връзки към електронни страници на трети страни
В своя електронен магазин БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД може да публикува материали на трети страни ("Представяния") с разрешение на притежателите им, когато такова се изисква, които материали съдържат връзки към и могат да се използват за директно посещение на други електронни страници ("Свързани електронни страници").
Ако потребител реши да посети някоя от тези страници на трети страни, като "кликне върху" връзката или се придвижи към страница на трета страна,  потребителят ще бъде пренасочен към страницата на съответната трета страна. Фактът, че БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД предоставя връзка към дадена електронна страница, публикувайки рекламен банер или друг вид реклама, или предлага възможност на потребителите да взаимодействат с или да предоставят лична информация на трета страна, не е гаранция, нито знак за принадлежност на БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съглашение с намиращите се на тези страници политики и практики за конфиденциалност и информационна сигурност.
Достъп и корекция на лични данни
Всеки потребител има достъп и може да коригира, променя или изтрива части от свои лични данни чрез личния си профил, регистриран сайта www.koketna.com. БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД  ще запази неговите данни толкова време, колкото е необходимо за предоставянето на услугите от електронния магазин или дотогава, докато законът изисква това. След това потребителските лични данни ще бъдат изтрити.
Изменение на тази Политика на поверителност
БИЕФ ТРЕЙДИНГ ЕООД може да променя тази Политика на поверителност по всяко време, като публикува нова версия на същата или на заместваща страница. Новата версия следва да влезе в сила от датата, на която е публикувана, като новата дата на влизане в сила следва да бъде посочена в дъното на страницата.
Дата на влизане в сила: 07.08.2015